Новини

Вечната дилема при покупка на жилище : "ново или старо строителство"

21/02/2022

Отговорът на този въпрос зависи от възможностите, предпочитанията и нуждите на всеки човек.

Всяка сграда има своите предимства и недостатъци, но плюсовете на новото строителство надделяват. Съвременната сграда съчетава в себе си качество,модерен дизайн, стил и функционалност.

Новите жилищни сгради разкриват модерен дизайн и архитектура чрез свойте фасади, и умело съчетават елементи в интериора на всеки един от апартаментите и общите пространства. Получава се страхотно съчетание на качество,модерни и съвременни детайли. Вътрешното разпределение се оптимизира, като максимално се съчетава с особеностите и потребносите на обитателите, за да може помещенията да бъдат функционални и удобни.

Вътрешните обслужващи части за сградата винаги са с модерен и красив облик и се поддържат професионално, повечето пъти от специализирани фирми. Това дава сигурност и спокойствие, че всичко ще е чисто и приятно, защото се поддържа и следи непрекъснато.

Всички нови сгради имат гаранция за качество от строителя и при възникнал дефект,той се отстранява гаранционно.

Друго много важно предимство при новите сгради са висококачествените и енергоефективни материали.Закупувайки жилище в новопостроена сграда, всеки има възможност да си осигури значително по-ниски месечни разходи за отопление. Това се дължи на обстоятелството, че колкото по-нови са сградата и технологиите, които се използват при осъществяване на проекта, толкова по-енергоефективна е сградата. Освен за качествена топлоизолация при новото строителство,окачените фасади на сградите имат и естетическо преимущество пред общия облик на сградите старо строителство.

Ключово значение за енергоефективността на настоящите жилищни кооперации, има поставянето на ефективна дограма, която да запази топлината в помещенията. От своя страна новите ВИК и електро инсталации спестяват много разходи по ремонт и поддръжка, които обикновено са наложителни в много от старите жилищни кооперации.

Освен качествени материали, при изграждането на новите сгради се използват нови и съвременни строителни технологии. Съчетават се доказаните във времето технологии от традиционното строителство с най-новите промени и нововъведения. Новите лазерни и електронни инструменти спомагат за по-голяма прецизност и се обръща голямо внимание на всеки един детайл.

Модерен,уютен и спретнат вид на жилището спомага за по-лесното му отдаване под наем и бързата му продажба, ако е закупено с инвестиционна цел. Със закупуването на имот ново строителство в София и големите градове може да се реши един съществен проблем – паркиране на автомобилите. При новите сгради купувачите имат възможност за покупка на гараж или паркомясто, което е труднопостижимо за осъществяване при блоковете старо строителство, в които всички паркоместа са за обществено ползване. Един от най-важните аспекти на новото строителство са високите стандарти при строеж, които са съобразени със сеизмичната устойчивост на сградите. Фактор, който е от особено значение с оглед на това, че България попада в територия, застрашена от сеизмично въздействие.

Изграждането на нови сгради до новооткрити или планирани метростанции, както и в спокойни квартали, ползващи се с добро реноме придават добавена стойност на имотите в тях. Новите сгради,които заемат места в полите на Витоша, в южните квартали или централна част на София са най-желани за покупка и живот в тях. Погледнато в дългосрочен план инвестицията в ново строителство е повече от основателна и изгодна за вас като купувачи, дори ако в бъдеще решите да се разделите със своя имот.

Назад


Адрес

гр. София
ж.к. Дружба II
ул. "Полк. Хр. Арнаудов" № 8
ет. 2, офис 3
тел.: 0887 524 831, 0898 416 522
e-mail: