Технологии

Сграда Лауреа се изгражда със скелетна стоманобетонова конструкция – с плочогреди, стоманобетонни колони и противоземетръсни шайби.

Външните стени са 25 см тухлена зидария „ Porotherm“ , а вътрешните са с различни дебелини – 25 ,12 и 8 см,също с тухли "Porotherm". При санитарните възли се изграждат композитни стени със зидария от 25 и 6 см и изолация между тях минерална вата / с минимална плътност 60 кг/м3 / с дебелина 3 см.

За постигане на нормативните изисквания за сграда клас ‘‘А‘‘ по енергийна ефективност всички външни ограждащи елементи се изолират с топлоизолационни плочи с необходимата дебелина.

Интергрирана топлоизолационна система:

  • по външни стени и еркери – от 16 до 20 см EPS от външна страна в зависимост от изложението и елемента;
  • по таван на неотопляеми подземни гаражи – 10 см минерални плочи "Multipor" или XPS под замазка на етаж 1
  • по таван на рампа към подземни гаражи 20 см ЕПС Неопор.
  • тераси над жилищни помещения – 25 см XPS;
  • по плоча в подпокривно пространство – 25 см каменна вата;
  • по стените на стълбищните клетки /от страна на отопляемите помещения/ – 10 см топлоизолация с "Multipor" /,която като система е с обща дебелина 12 см и се монтира лепена, дюбелирана и покрита с армирана мазилка/

Дограма и покривни прозорци

  • Външна бяла ПВЦ 5 камерна дограма Рехау с висококачествени профили с троен стъклопакет 44 мм.Дограмата се монтира по метода на изнесен монтаж извън равнината на зидарията,в рамка от полиуретанови профили ПУРЕНИТ.При монтаж се използват вътрешни паропропуслвиви ленти и външни пароизолационни ленти.При този метод на монтаж всички топлинни мостове се елиминират.
  • Коефициент на топлопреминаване на Uw<1 W/m2.k
  • Покривни прозорци Велукс с троен стъклопкет с опция за ел.управление.
  • Входна врата на сградата-Алуминиева с прекъснат термомост.

Фасадите на сградите са оформени стилово в съответствие със съвременните изисквания, пластични обемни решения и използване на иновативни строителни материали.

Парапетите по балконите и лоджиите се изпълняват частично плътни и частично ажурни от алуминиева конструкция с пана от матирано триплексово стъкло.

Стълбищните парапети са с алуминиева конструкция.

Скатен покрив с дървена покривна конструкция над стоманобетонова плоча с финишно покритие от релефна ламарина тип шлебах с полиестерно покритие.

Етажните фоайета и стълбища са с настилка от гранит. Стените на входно фоайе са с декоративна мазилка, етажните фоайета и стълбищата – с латекс. Таваните на общите части са окачени с LED осветление.

Апартаментите се предават на замазка по подове и гипсова мазилка по стени. В коридорите има окачен таван. Входните блиндирани врати са марка "Solid".

В апартаментите са предвидени отоплителна, охладителна, вентилационна система за всички помещения се предлага опционално и смукателна вентилация на бани и тоалетни.

За охлаждане в дневните на всеки от апартаментите се изгражда тръбна разводка за инверторни термопомпени вентилаторни конвектори - моно-сплит система.

За осигуряване целогодишно на подходящ микроклимат в апартаментите има опция за индивидуални вентилационни инсталации. Обработката на въздуха (филтриране, оползотворяване на отпадна топлина и дозагряване) става във въздухообработваща централа за работа със 100% външен въздух. Оползотворяването на топлината на обработения въздух се осъществява в рекуперативен топлообменен апарат, който е снабден с бай-пас, за работа в летен режим, като по този начин може да се осъществява "free-cooling" за целия апартамент. Подгряването на пресния въздух се осъществява от електрически нагревател, който ще се използва само за най-ниските външни температури под -5°C. Въздухообработващата централа е за вътрешен хоризонтален монтаж, над окачен таван, разположен в складови помещения или санитарни възли.

За осигуряване на интензивното проветряване на баните и тоалетните е предвидена механична смукателна вентилация за тях.